Покрет обнове Краљевине Србије најстроже осуђује изјаву народног посланика Меха Омеровића да је Драгољуб Дража Михаиловић „двоструки издајник“.

Омеровић је изјавио за поједине медије и да се „Михаиловић на крају рата повлачио пред јединицама Народноослободилачке војске Југославије и Црвене армије“.

– Срамотна је изјава господина Омеровића. Ђенерал Михаиловић није устукнуо ни пред  једном силом, а камоли пред крдом изманипулисаних Совјета који су  за циљ имали увођење погубне идеологије. Храбро се борио против окупатора који су поробили његову домовину. Колаборација са фашистима је била идеја Јосипа Броза, који је од „аустријског коњушара“ постао „црвени поглавник“. Михаиловић је до последњег даха остао одан свом циљу, борби за ослобођење краљевине – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник Покрета обнове Краљевине Србије.

Познавање историје је круцијално за разумевање данашње политичке ситуације. Драгољуб Михаиловић је један од најодликованијих српских војника и носилац највећих иностраних признања, а убијен је на најбруталнији начин од руке људи који су били гладни власти. Апелујемо на господина Омеровића да престане са ширењем комунистичке пропаганде и прочита неку књигу из историје, а да она није црвене боје.