На градском гробљу у Нишу јуче је сахрањен Александар Златић, познати и омиљени нишки хирург, професор Медицинског факултета у Нишу.

Трагичан догађај у ком је страдао доктор Александар Златић одјекнуо је целим градом па је последњем испраћају доктора Златића присуствовао велики број суграђана, колега, јавних личности, школских другова али и пријатеља из целе Србије.

Александар Златић је имао најлепше људске особине, био је лекар који је сваком пацијенту излазио у сусрет, изузетно стручан, држао се лекарског, етичког кодекса, био је диван отац и супруг, дружељубив, племенит, посвећен правдољубивим циљевима.

Александар Златић је био истакнути члан Покрета обнове Краљевине Србије, са којим је имао велике планове. Велика енергија коју је носио у себи као осведочени монархиста у великој мери је била посвећена нашој странци. Испред Покрета обнове Краљевине Србије од доктора Александра Златића опростили су се заменик председника ПОКС Мирко Чикириз, повереник ПОКС за Нишавски округ Здравко Крстић и повереник ПОКС за Ниш Мирослав Лазић.

Одлазак Александра Златића је ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље, град, лекарску професију и нашу странку. Физички одлазак нашег Александра неће значити и брисање успомена на тог дивног човека.

Нека му је лака земља и Бог нека му душу прости!

фото: www.gradjanin.rs