Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива српске таблоиде да се укључе у борбу против насиља над женама, али не као до сада – плакатима и декларативно, него тако што ће престати да промовишу оне који то насиље чине.

– Већ данима смо сведоци да се од случаја пребијања певачице Наташе Беквалац прави ријалити програм, уместо да се тај случај препусти полицији и суду који су за то надлежни. У исто време док осуђују насиље, поједини медији позивају у емисије различите госте који су у јавности познати по насилничком понашању према женама, попут Луке Лазукића, мужа Наташе Беквалац, певача Аце Лукаса и других. Какву поруку шаљемо на овај начин? Уместо да се насиљем над женама баве они који треба да га спрече, њиме се баве таблоиди, а у јавност се константно пласира и став „друге стране“ при чему насилници, не показујући кајање, правдају своје поступке и оптужују жене које су већ учинили жртвама – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије осуђује сваку врсту насиља и у будућности ће се кроз своје активности и програм увек борити против оваквих појава.

фотографија: www.blic.rs