Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) учествовао је данас на традиционалном сабору на Равној Гори са око хиљаду присталица из разних крајева Србије.

Испред споменика генералу Дражи Михаиловићу, лидери ПОКС обратили су се присутнима.

„Организоваћемо протесте широм Србије, ако под притиском Министарства одбране, буде кажњен и један од официра који су одали почаст Дражи Михаиловићу. Скидамо капу начелнику Генералштаба Љубиши Диковићу који је несумљиво дао сагласност да официри положе венце на споменик најодликованијем српском официру, али и одобрио да 200 војника тога дана борави на Равној Гори. Дајемо пуну подршку генералу Диковићу и бодримо га да не подлегне притисцима Министарства одбране, јер није сам, цела Србија је уз њега.“ – говорио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

„Коначно је Србија јединствена у исказивању поштовања према правим патриотама. Тренд исправљања историјских неправди, рехабилитације и реафирмације Драже Михаиловића и Равногорског покрета не може се зауставити. Коначно се више поштује доктор војних наука, а не машинбравар. Онај који је бранио Србију у оба балканска, првом и другом светском рату, а не онај који је учествовао у Великом рату против Срба. Онај који је стајао право пред химном Боже правде, а не онај који је стајао уз химну Хеј Словени. Србија поштује оног који је живот положио за крст часни и слободу златну, за Краља и отаџбину, поштује Дражу Михаиловића, а не Јосипа Броза.“ – рекао је Мирко Чикириз, заменик председника ПОКС.

„Прошло је 72 године од убиства мога деде, Драгољуба Драже Михаиловића, али више него икада Србија поштује његово дело и његову жртву. Најбољи доказ су часни официри регуларне Војске Србије који су му одали почаст. Ја им се у име породице Михаиловић дубоко клањам и захваљујем, јер су исправили једну велику историјску неправду. Овим чином су потврдили да су Срби имали два антифашистичка покрета, између којих ће, након овога настати помирење и услови за коначан мир  – истакао је Војислав Михаиловић, члан Председништва ПОКС.