Чланови ПОКС из Сремске Митровице, Душко Петровић и Драган Николић, бициклима су данас кренули пут Равне Горе, да изразе протест против притисака Министарства одбране на Војску Србије да се огради од официра који су одали почаст генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу и да и они сами положе венце на његов споменик.

На пропутовању ка Равној Гори, Петровић и Николић су гостовали и у Шапцу, где су их дочекали представници ПОКС-а из тог града. Вечерас ће одморити и преноћити у Бранковини, а сутра, у 13 сати, очекује се њихов долазак на Равну Гору, тачно у време када ће говоре код споменика генералу Михаиловићу одржати председник ПОКС, Жика Гојковић, Војислав Михаиловић, унук Драже Михаиловића и Мирко Чикириз, заменик председника ПОКС.

Драган Николић и Душко Петровић су страствени бициклисти, који на овај начин желе да промовишу и здрав начин живота.

Покрет обнове Краљевине Србије позива све грађане да се поведу њиховим примером и присуствују традиционалном годишњем сабору који ће се одржати на Равној гори у суботу, 12.маја и на тај начин покажу да никада неће заборавити подвиге и жртву коју је дао у борбу против фашизма и комунизма, најодликованији српски официр, Драгољуб Дража Михаловић.