Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) још једном честита официрима Војске Србије који су несумњиво одали почаст ђенералу Дражи Михаиловићу.

То да су наши храбри и часни официри и војници били 6. маја на Равној Гори, јасно се види са фотографије, која ће служити као сведочанство овог патриотског чина, будућим поколењима. – Жалосно је да је Војска Србије устукнула пред притисцима Министарства одбране негирајући да је одала почаст ђенералу Михаиловићу и тиме се одрекла својих часних официра који су салутирају пред спомеником вође Трећег српског устанка и најодликованијег официра у историји Срба. Српска војска која се није повлачила ни пред моћном Аустроугарском на Церу и Колубари, ни пред Трећим рајхом, повукла се пред притисцима појединих комунистичких потомака из Министарства одбране, који су се дрзнули да траже и одговорност официра који су били на Равној гори. Ми упозоравамо, уколико било ко од тих часних људи буде санкционисан, да ћемо организовати протесте широм Србије и тражити оставке свих који су одговорни за ово срамно повлачење српске војске. – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је осим ових часних официра, било још сличних случајева, а најпознатији је био генерал Војске Србије, Милосав Симовић, који је у препуној сали у Дому војске у Нишу и пред министром одбране Александром Вулином, отпревао четничку песму „Планино моја“. Да није видео снимка који то потврђује, вероватно би Војска Србије била натерана да и то демантује.