Народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић, данас је био део трочлане делегације Скупштине Србије која је дочекала представнике Сената Француске.

У Скупштини Србије гостовали су чланови Сената Француске, предвођени амбасадором Француске у Србији, Његова екселенција Фредерик Мондолони. Према Гојковићевим речима, после тог радног ручка гости из Француске имају заказане састанке и са премијерком Србије Аном Брнабић и председником Александром Вучићем.

– Задатак делегације која је данас посетила парламент је да напишу извештај за Европску комисију о стању у Србији. Осим конструктивног разговора, искористио сам прилику и да договорим састанак на највишем нивоу у Амбасади Француске у Србији, где ћемо представити Покрет обнове Краљевине Србије – додао је Жика Гојковић.

Иначе, делегација Покрета обнове Краљевине Србије већ је гостовала у неколико амбасада у Београду, а циљ је представљање нашег покрета и усвајање добрих решења из праксе европских монархија, као и држава које су успешно прошле процес транзиције.