Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља Одлуку Скупштине Србије о формирању Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље грађана. ПОКС тражи да се покрене и процес којим ће се открити и казнити починиоци ратних злочина над цивилима за време НАТО агресије 1999. године.

„Србија мора да тражи суђење одговорнима за цивилне жртве 1999, одбзиром да је председник Парламентарне скупштине НАТО, Паоло Али, признао је да је током бомбардовања Србије „вероватно било грешака“. Наши посланици у Скупштини Србије покренуће ово питање и инсистирати да наша држава захтева званичну и детаљну истрагу, којом ће се прецизно утврдити који су то злочини учињени и ко за њих треба да одговара“, подвукао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Гојковић је додао и да „подједнак значај за Србију и породице настрадалих има извођење пред лице правде одговорних за нехумане ‘грешке’, односно убиства, као и истраживање штетних последица бомбардовања по здравље, тако да би делокруг ове комисије требало проширити“.