Свечана сала у Градској кући у Сомбору била је сувише мала да прими све заинтересоване за едукацију Покрета обнове Краљевине Србије на тему монархије.

Вечерашњи догађај окупио је више од 150 чланова и симпатизера ПОКС, а присутнима се на почетку обратио домаћин, Владислав Живановић, председник Градског одбора наше странке у Сомбору и председник Извршног одбора ПОКС за Војводину.

Живановић је истакао задовољство, како великим одзивом суграђана на овај догађај, тако и чињеницом да се Сомборци из дана у дан све више интересују за Покрет обнове Краљевине Србије и за наше циљеве и програм.

Предавачи су, као и на претходним трибинама, били Саша Новаковић, шеф Тима за протокол Извршног одбора ПОКС – који је присутнима причао о програму покрета, као и Душан Пискиадес – професор историје и председник Српске краљевске омладине, чије се предавање базирало на Србију из периода монархије, од Немањића до Карађорђевића. О историји Сомбора из доба монархије говорио је професор историје Урош Бузанџић из тог града.