Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава предлог Српске академије наука и уметности да држава помогне младе породице које желе да остану на селу са 50 хиљада евра.

– Важније је да се младима обезбеди 50.000 евра да остану на селу, него да се финансира инфраструктура за стране тржне центре. Боље је тај новац употебити за асфалтирање путева до српских села и да се обнове школе и домови здравља. Годинама се прича о потреби да се млади задрже у мањим срединама, али се конкретно на том плану не ради ништа. Једини начин да успемо у томе је да им обезбедимо једнаке могућности као у градовима, а за то су потребна озбиљна улагања државе, односно постављање нових приоритета.– изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Академијски одбор САНУ за село, за разлику од демагогије нуди конкретна решења. Уз новчану помоћ од 50 хиљада евра младим породицама које желе да остану на селу, тај одбор предлаже и улагање у инфраструктуру. Младим породицама треба омогућити да имају од чега да живе и многи ће радо остати на селу. Посланици ПОКС гласаће за сваки овакав предлог који се у будућности нађе у Скупштини Србије, а први који је најављен је предлог за уступање државног земљишта младим пољопривредницима.