Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива народног посланика Меха Омеровића да моментално поднесе оставку и врати мандат у Скупштини Србије због срамног случаја крађе у фри-шопу на аеродрому у Франкфурту.

– Када посланик Скупштине Србије буде ухваћен у крађи у фри-шопу у Немачкој, како на нас да гледа та држава и остале чланице ЕУ? Као да крађа није довољна, Омеровић се, како би га немачка полиција пустила, позвао на дипломатски имунитет. На тај начин осрамотио је Србију у најважнијем тренутку за државу, када се одлучује о судбоносним питањима, о статусу Косова и Метохије и прикључењу Европској унији – изјавио је члан Председништва и председник ГО ПОКС Београд Владимир Ђорђевић.

Очекујемо да, како би бар мало ублажио овај међународни дипломатски скандал, Омеровић одмах врати посланички мандат, а од највиших државних органа тражимо брзу и оштру реакцију. Овај случај је брука за целу Србију, посебно када се узме у обзир да је Омеровић био у парламентарној делегацији која је ишла у Брисел на дебату о спровођењу безбедносне политике у контексту процеса придруживања Србије ЕУ.