Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднео је кривичну пријаву против Александра Оџића, председника Војвођанске партије.

Кривичну пријаву поднели смо због кривичног дела, позива на рушење уставног поретка Републике Србије и изазивања националне, расне, верске мржње и нетрпељивости, јер је Оџић изјавио да је Војводина окупирана 1918. године од стране Србије и позвао на њено отцепљење.

– Српска Војводина је присаједињена Краљевини Србији пре сто година вољом већине народа, који се вековима за то борио. Противно сваком моралу и праву је да лидер једне партије која је регистрована у Србији даје изјаве у супротности са уставом своје земље, односно да је Војводина окупирана и да позива на њено отцепљење. По њему су Срби окупирали Србе у Војводини, што је ван сваке памети. Сепаратистима као да није довољно што је јужна српска покрајина на ивици новог рата, па сукобе желе да пренесу и на северну. Управо због тога је важно да тужилаштво реагује на време и процесуира оне који нарушавају уставни поредак и позивају на насиље и рат јер се само тако може десити издвајање Војводине из Србије – истиче народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је Војвођанска партија позната по томе што као једини начин за своју „промоцију“ и привлачење пажње користи сензационализам и позивање на отцепљење Војводине од Србије и да им ово није први пут.