Данас, док чекамо прву утакмицу репрезентације Србије на Светском првенству у Русији, Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сећа се великана фудбала из периода краљевине.

Данас се сећамо фудбалера који су у Монтевидеу, на првом Мундијалу 1930. године, били међу четири најбоље екипе света.

– Предлажем да Стадион Партизана понесе име Благоја Моше Марјановића, прве велике звезде српског фудбала Краљевине Југославије. Он заслужује овакву част, посебно јер је БСК, клуб у ком је блистао као играч, касније и тренер, после Другог светског рата забрањен, пошто су комунисти сматрали да има буржоаски карактер и предратни грађански дух краљевине – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да су стадион БСК-а тадашње власти предале Југословенској народној армији, која је потом основала Партизан и на истом месту изградила Стадион ЈНА. Праведно је да се и једној великој спортској институцији и њеном великану данас одужимо на овај начин.

Гојковић је позвао и све наше грађане да се уједине, ако не око клубова, онда бар када игра наша репрезентација. – Сетимо се како је било некад, у господском Београду. Чувени дерби Југославије и БСК-а је сваки пут поделио престоницу, али су се одмах по завршетку утакмице опет окупљали под једним грбом и заставом. Када је играла Краљевина СХС (Југославија), сваки грађанин је навијао за репрезентацију, заједно са краљем – додао је Гојковић.