Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) je обележио данас своју страначку славу Видовдан и најавио предлог за измену Закона о празницима у коме се тражи да се 28. јун, Видовдан, обележава као Дан слободе и да буде нерадни дан.

– На данашњи дан, Срби су на Косову пољу жртвовали своје животе за слободу, потписан је Версајски споразум, којим је формално завршен Први светски рат. Гаврило Принцип је на данашњи дан у Сарајеву извршио атентат на Франца Фердинанда. На данашњи дан је усвојен Видовдански устав, којим је Краљевина СХС проглашена уставном, парламентарном и наследном монархијом, с династијом Карађорђевић на челу. Данашњи дан је значајан за историју, али и будућност Србије какву желимо и зато предлажемо да то буде Дан слободе– поручио је народни посланик и  председник ПОКС, Жика Гојковић.

Гојковић је најавио и да ће Покрет обнове Краљевине Србије поднети званичан предлог за обележавање овог празника, као и да очекује да тај предлог, у години у којој обележавамо стогодишњицу од завршетка Великог рата, буде усвојен и подржан од свих политичких опција у Србији.