Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) запрепашћен је незваничним најавама из кабинета „председника“ лажне државе Косово да ће услов за договор са властима у Београду бити амнестирање свих злочина на Косову и Метохији од 1998. до 1999. године.

–  Амнестија злочинаца била би једнака поновном убијању десетине хиљада жртава и шамар у лице њиховим породицама. На челу шиптарских терориста за које се данас тражи званично опраштање злочина су Хашим Тачи и Рамуш Харадинај. По њиховом налогу Срби су масовно убијани, протеривани, трговано је њиховим органима. Према извештају Међународне организације за људска права (Human rights watch)  главни организатор трговине органима на Косову и Метохији био је управо Хашим Тачи, који никада није одговарао за своје злочине. Јасно нам је зашто Албанци припремају такав услов за договор, али очекујемо да званични Београд никада не пристане на такве скандалозне услове – изјавио је Жика Гојковић, председник Покрета обнове Краљевине Србије.

Управо због тога што су косовски Албанци, припадници такозване „Ослободилачке војске Косова“,  под патронатом Америке и појединих држава Европске уније,  најбруталније убијали Србе, важно је да се у преговоре Београда и Приштине укључе и друге велике силе, пре свега Русија и Кина.