Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива председника и премијерку Србије да јасно и недвосмислено ставе до знања коалиционим партнерима из Социјалистичке партије Србије да Србија не жели споменик диктатору Слободану Милошевићу.

– Ако се постави споменик Слободану Милошевићу било где у Србији ми ћемо га срушити истог дана и рушићемо га сваки пут поново. Шеф посланичког клуба СПС поново покреће ово питање и поручује како је Милошевић „градио Србију“. Србија се градила док је била краљевина. Рушена је у време комуниста, а врхунац разбијања и рушења Србије био је у крвавим деведесетим годинама прошлог века, за време власти диктатора Милошевића. Он је одговоран не само за то, него и за највећу пљачку народа икада, али и за подбуњивање, а онда издају крајишких и босанских Срба. Покрет обнове Краљевине Србије то никада неће дозволити, као ни рехабилитацију диктатора и издајника Милошевића – поручио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Србија не сме да дозволи повампирење снага које хоће Србију да врате у деведесете, у период изолације, ратова и пораза за Србију. То је прошлост са којом Србија мора да раскрсти да би имала будућност.