Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља најновији коментар руског министарства спољних послова, да је Косово неотуђиви део Србије.

Русија, која заједно са Кином жели активно да се укључи у преговоре Београда и Приштине, ставила је до знања међународној заједници да се преговори морају ослањати на међународно право и Резолуцију 1244 Савета Безбедности Уједињених нација.

– Русија је јасно ставила до знања шиптарским терористима да њихова окупација српске територије неће трајати заувек. Ако ЕУ и САД игноришу Резолуцију 1244, према којој је Косово интегрални део Србије, Русија и Кина то неће радити, већ ће инсистирати на поштовању међународног права. Не само традиционално савезништво и пријатељство, већ и овакав став Русије, јасно потврђује неопходност стратешког партнерства Србије и светских сила Русије и Кине – истакао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да се Русија снажно супротставља вештачком постављању рокова у дијалогу Београда и Приштине, а поручено је и да је „решење косовског проблема могуће само на условима прихватљивим за Србију“.