После нечувене демонстрације силе шиптарских терориста на језеру Газиводе, Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива највише државне органе да на све могуће начине заштите српски народ на Косову и Метохији.

– Јасно се показало да ЕУ, НАТО и КФОР не интересује безбедност Срба и ми се за то морамо побринути сами. Држава треба хитно да затражи од Уједињених нација, на основу резолуције 1244 Савета безбедности УН, дозволу за враћање српске војске на граничне прелазе јужне српске покрајине Косова и Метохије са Албанијом и веће присуство наше војске и полиције у српским енклавама. Они који имају обавезу да спрече нападе Албанаца и одрже мир, а то је КФОР, то нису учинили, а њихов портпарол је, без срама, слагао у медијима да припадници специјалних јединица РОСУ нису јуче заузели хидроцентралу и језеро Газиводе – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС, оцењујући такве иступе у јавности скандалозним.

Албански специјалци јесу били на Газиводама, јесу хапсили српске држављане, јесу починили терористички напад само да би криминалац и ратни злочинац Хашим Тачи прошетао туда и провозао се чамцем, демонстрирајући силу.

Европа на такве шиптарске испаде и насиље окреће леђа и жмури. Србија не може и не сме!