Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља одлуку македонског народа на референдуму да не подржи улазак Републике Македоније у НАТО.

– Историјско НЕ Македонаца НАТО пакту не треба никога да чуди, а по најмање САД, обзиром на њихову скоро три деценије дугу, погрешну политику, подршке стварању Велике Албаније. Резултати референдума јасно говоре да су се Македонци уплашили такве политике и сценарија који је спровео НАТО пакт на Косову и Метохији. Они желе да спрече безобзирно отимање њихове територије која је насељена Албанцима, насилно и противно сваком међународном праву, као што се десило у јужној српској покрајини. Резултати референдума би требали да буду отрежњујући за САД и њихове савезнике, да почну да мењају политику на Балкану, јер очигледно својим пристрасним ставом трајно губе савезнике у Србима и Македонцима, а ускоро би то могло да се деси и са Мађарима, Бугарима и још неким народима Балкана и источне Европе – истакао је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС сматра да ови резултати референдума јасно говоре да народи Балкана нису спремни на трговину својим националним интересима зарад лажних обећања просперитета уласком у НАТО и Европску Унију, која још увек није у стању да се одупре проалбанској спољној политици која се диктира из Вашингтона.