Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива све политичке лидере који су учествовали у петооктобарској „револуцији“ да погледају народ у очи и признају да у Србији после пада Милошевића није дошло ни до каквих озбиљних промена, а основни разлог је што није промењен облик владавине и државног уређења.

– Да се 5. октобра кренуло путем обнове Краљевине Србије, наступиле би истинске промене. Овако, годинама сведочимо сменама политичких гарнитура у републиканском систему, који је у Србију насилно и противправно уведен пре 73 године. Да је краљевина обновљена 5. октобра, углед Србије у свету би нагло порастао, а краљ на њеном челу би обезбедио национално јединство. Сигуран сам да ни запад не би подстицао и подржавао политику независаности Косова, јер би Србија била озбиљна држава са много бољим везама са утицајним европским монархијама – поручио је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС.

ПОКС позива монархисте, али и све друге грађане који желе да наша земља у будућности напредује, да се уједине и препознају наш највећи приоритет, враћање Србије тамо где јој је место, међу развијене европске краљевине. Иако је 5. октобар 2000. године је одавно прошао, не смемо дозволити да пропустимо ни једну прилику да кренемо правим и једино могућим путем који ће обезбедити да наша деца имају бољу и срећнију будућност, а то је обнова Краљевине Србије.