Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива члана Председништва БиХ Жељка Комшића да се, уместо што провоцира Србију, врати коренима и прикључи Четничком покрету што му је породична традиција.

– Ако Комшић заговара независно Косово, ми тражимо независност Републике Српске и њено припајање Србији. Очигледно је да је изабрани представник Хрвата у највишем телу Босне и Херцеговине заборавио да му је деда био главни логистичар Првог батаљона Требавског четничког одреда. Олако одбацује своју породичну историју и води негативну политику према Србима. Таква врста реторике никада није била добро прихваћена у народу, а хиљаде грађана који су изашли на уличне протесте против избора Жељка Комшића у Председништво БиХ најбоље говоре о томе – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Босна и Херцеговина није признала независност Косова и Метохије и то је једини релевантан став, за који не очекујемо да се промени. Поруке попут Комшићеве, с друге стране, наша земља треба да занемари, али се надамо да међународна заједница неће.