Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) пружа пуну подршку Русији, чији министар Сергеј Лавров је најавио да неће трпети тортуру појединих држава Европске уније по цену изласка Савета Европе.

– Сврха Савета Европе је остварење основних људских права и слобода, а у Европи се уместо тога демонстрира сила. Непријатељски став према Русији и најава њеног избацивања представљају кршење основних повеља, попут Европске конвенције о људским правима и Србија такву политику не сме да подржи. То није Европа којој тежимо, него Европа под притиском оних који на велики скуп поводом обележавања стогодишњице Великог рата зову шиптарске злочинце, а не зову Русију, која је за ту исту Европу крварила – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије заговара европске интеграције наше земље, али не по цену признавања Косова, гашења Републике Српске и било каквог утицаја на удаљавање Србије од Русије.

Ипак, не плашимо се за будућност Србије, јер се ствари мењају у међународној политици. На пролеће нас очекују избори за Европски парламент, а десничарске странке су на добром путу да победе коначно преузму судбину Европе у своје руке. ПОКС са нестрпљењем чека тај тренутак и окретање наше земље коренима, ка успешној и развијеној европској краљевини.