Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Министарство унутрашњих послова да укине одлуку о обавезној замени регистарских ознака возила које имају слова са дијакритицима („квачицама“) и изједначи све власнике аутомобила у Србији.

– Нико од возача није тражио таблице са спорним словима него су им оне дате и срамно је да их држава тера да плаћају промену раније. Они који немају слова Ч, Ћ, Ш, Ж, Ђ, Y и W, тако су испали повлашћени и могу да задрже таблице још две године по истеку саобраћајне дозволе, а они које су овакве таблице запале третирају се као грађани другог реда. То једна озбиљна држава себи не сме да дозволи – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије предлаже да се ова ситуација реши што пре, у корист грађана. Компромисно решење, које је једино прихватљиво, јесте да се спорна одлука одмах стави ван снаге и да се свима омогући продужење рока за промену саобраћајне дозволе од две године. Онима који су били приморани да ове године мењају таблице, потребно је продужити трајање дозвола и таблица на још две додатне године, како би били равноправни са осталим возачима.