Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднеће предлог Скупштини Града Крагујевца за доделу улице у том граду српском хероју Веселину Шијаковићу.

– Веселин Шијаковић је човек који је убио мајора Кенинга, злочинца који је командовао стрељањем ђака у Крагујевцу 1941. године. Сви знају за 21. октобар, 1941. године – када су нацисти побили 3.000 цивила, од чега чак 300 ђака, али ретко ко је чуо за хероја који је осветио побијене ученике. Веселин Шијаковић је био узоран војник, Равногорац, прави пример другима како се бори за своју отаџбину и чува част народа. Команданти Југословенске војске у Отаџбини су га одликовали, а комунисти су га мучили и осудили – изјавио је Мирко Чикириз, заменик председника ПОКС.

Веселин Шијаковић рођен је 1924. године у Никшићу. Током Другог светског рата био је у Јеличком корпусу Југословенске војске у Отаџбини. Одликован је орденом Милоша Обилића, а од Српске православне цркве је за допринос православљу добио Орден Светог Саве првог реда. Након рата је ухапшен и осуђен за злочине које није починио. У затвору су га држали у нељудским условима и изолацији до 1952. године.

Неправда према њему се мора исправити и ред је да му Крагујевац ода почаст.