Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива председника и Владу Србије да, након јасне јучерашње поруке Немачке да Србија мора да призна лажну државу Косово уколико жели у ЕУ, затраже изјашњење званичног Брисела у вези оваквог става. Порука Немачке да Србија мора да призна тзв. државу Косово и да не треба да брине око стварања Војске Косова је лицемерна, заслужује сваку осуду и јасна је порука Србији да није добродошла у ЕУ.

– Ако је „то то“, да Србија мора да призна независност тзв. Косова уколико жели да уђе у ЕУ, онда треба јасно и сложно рећи, „нека хвала, довиђења и пријатно“. Српске земље нису на продају и Немачка и друге државе ЕУ које следе њихову политику, морају са тиме да се помире. Признање Косова није, нити ће икада бити тема о којој може да се разговара са Србијом. То је црвена линија коју никада нећемо прећи. Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, која је још увек на снази, Косово и Метохија су саставни део Србије. Најновија порука Бундестага, коју је данас у јавности истакао Бајер, представља флагрантно кршење међународног права и срамота је за ту земљу и целу међународну заједницу  – истакао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Гојковић је поновио став ПОКС, да наша земља треба да тежи пуноправном чланству у ЕУ, али не по цену угрожавања својих виталних националних интереса.

Овакве најаве из немачке владајуће странке су последњи трзаји пред пораз који их очекује на изборима за Европски парламент у мају следеће године, када се очекује победа десничарских странака, које имају другачију политику према Србији. Убрзаним стварањем нове равнотеже моћи у свету, променом политике ЕУ и јачањем Русије и Кине, створиће се и услови за поштовање међународног права, а не права силе као што је данас случај.