Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива највише званичнике Србије да не наседају на нове провокације из Хрватске, која је прешла све границе здравог разума и дозволила на националној телевизији промоцију усташства и отворену промоцију мржње према Србима.

– Нека ЕУ, која на сва уста промовише демократију и људска права гледа и слуша фашисте који са ХРТ-а правдају кољаче из Јасеновца, а Србе оптужују за стогодишњи терор. Промоција филма „Сто година србијанскога терора у Хрватској 1918-2018“ на чијем плакату је, између осталих, Краљ Александар I Карађорђевић и председник Србије, превазилази границе скандала. Да их Краљ Александар није ослободио, њима би и данас престоница била Беч, а Загреб би био периферни градић за негу и збрињавање коња за војску Аустроугарске, а они га данас на ХРТ-у називају терористом и злочинцем. И као да им то није доста, у исто време промовишу и књигу „Мит о Јасеновцу“, која релативизује фашизам и усташке злочине, умањује број жртава у једном од најстрашнијих логора у Европи, у ком је побијено више од 700 хиљада људи. Данас Хрвати пишу неке од најсрамнијих страница у својој историји. Нека им је на част, а челницима ЕУ нека је на знање на чију се страну стављају занемарујући права српске мањине у земљи у којој је наш народ толико пропатио – поручио је потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић, унук генерала Драже Михаиловића.

О томе колико су Срби „терорисали“ Хрвате најбоље говоре управо јасеновачке жртве, али и непрегледне колоне избеглих и протераних у војној акцији „Олуја“, коју иста та хрватска држава слави као државни празник.