Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) одржао је изборну скупштину Општинског одбора Лучани. Чланство је за председника изабрало Драгана Јовичића. Одбор је једногласно донео одлуку да ПОКС на предстојеће изборе за Скупштину општине Лучани изађе самостално са својом изборном листом кандидата за одборнике.

– Лучани, Гуча и цело Драгачево ће показати да нису заборавили свог краља и да памте период када је Србија низала победе, а сељак био поштован. Показаћемо нашу снагу под планином Јелицом, која поред свих деценија насртаја власти на све оне који су за краља, повратак коренима и очување традиције, није изгубила веру у обнову Краљевине Србије. Овај врло неразвијени део Србије заслужује много боље. Заслужује да њихови житељи не буду више грађани другог реду у односу на оне у Београду. Село заслужује да има путеве, школе, домове здравља и сву потребну инфраструктуру. Доста је сељак радио, а Београд се градио. Та пракса мора да се прекине и да се сви делови Србије равномерно развијају – изјавио је током посете одбору у Лучанима, заменик председника ПОКС, Мирко Чикириз.

ПОКС ће у Лучанима обелоданити своју листу кандидата за одборнике и предизборни програм за развој општине, истог дана када се распишу избори у овој општини – истакао је председник ПОКС у општини Лучани, Драган Јовичић.