Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива председника Србије да већ сада подигну борбену готовост у Србији на највиши ниво због најаве да ће се Војска Косова формирати 28. новембра.

– Морамо показати одлучност и поручити Шиптарима и Међународној заједници да то нећемо толерисати. Председник је у праву када каже да би формирањем Војске Косова Србија била сатерана у ћошак, али управо то је разлог да се не одступи од чврстог става ниједног момента. Ако се то деси, ми немамо другу опцију, осим да Војска Србије спроведе Резолуцију 1244. Та „војска“ се формира за застрашивање Срба и угрожавање безбедности. Циљ оружаних снага које треба да служе ратним злочинцима на челу лажне државе, може да буде искључиво изазивање даљих сукоба и то је јасно свима. Овде није реч само о безбедности грађана Србије, него и целог Балкана – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

Подсећамо да је шиптарска војска, која је током 90-их година деловала под називом ”Ослободилачка војска Косова”, убила или отела више хиљада Срба са територије Косова и Метохије. У току марта 2004. године, прогнано је преко 4.000 Срба из својих домова, шест градова и девет села је потпуно ”етнички очишћено”, око 1.000 кућа је спаљено и уништене су средњовековне српске светиње од непроцењиве историјско-културне вредности. На челу ових акција налазили су се данашњи представници власти у Приштини, Рамуш Харадинај и Хашим Тачи, који ће бити врховни комаданти тзв. Војске Косова.

Покрет обнове Краљевине Србије предлаже Влади Србије да истраје у заказивању седнице Савета безбедности Уједињених нација, како би се спречило формирање ове злочиначке војске.