Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предао је званичну иницијативу да се Трг републике у Новом Саду преименује у Трг присаједињења.

– Није логично да споменик Краља Петра, који ће ускоро красити центар Новог Сада, буде на Тргу републике. Пре више од пола године, поднели смо  иницијативу да се Трг републике преименује у Трг Краља Петра. Пошто се тај предлог није нашао на дневном реду Скупштине Града Новог Сада до сада, ми апелујемо сада, пред обележавање стогодишњице од када се Војводина присајединила Краљевини Србији, да се усвоји овај нови предлог. У години, у којој се навршава 100 година од велике победе у Првом светском рату, то би на адекватан начин обележило овај велики јубилеј за који је заслужна јуначка војска Краљевине Србије на челу са „Краљем ослободиоцем“ – истакао је потпредседник ПОКС и председник Градског одбора ПОКС Нови Сад, мр Владимир Јелић.

Јубилеј стогодишњице од одржавања Велике народне скупштине Срба, Буњеваца и осталих Словена у Банату, Бачкој и Барањи, на којој је, у Новом Саду, донета одлука о присаједињењу Војводине Краљевини Србији, биће обележен 25. новембра и има довољно времена да га дочекамо на Тргу присаједињења у Новом Саду, а не на Тргу републике.