Српска краљевска омладина у Новом Саду поздравња осликавање мурала Краљу Петру I Карађорђевићу који однедавно краси једну вишеспратницу на истоименом булевару у највећем граду Војводине.

– Срећни смо што је Нови Сад добио овакав мурал и што је велики број уметника учествовао у његовој изради. У нашем граду, али и широм целе Србије, има пуно младих људи који се диве једном од наших највећих владара и поштују све што је за наш народ урадио славни „Чика Пера“. Српска краљевска омладина окупља такве младе људе, које позивамо да нам се придруже у борби за обнову Краљевине Србије и за праве вредности које ћемо вратити у наше друштво – истакао је председник Српске краљевске омладине Градског одбора ПОКС Нови Сад Јован Јакшић.

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) изражава задовољство што све више грађана, удружења, интелектуалаца, младих и образованих људи, препознаје наш рад и наше циљеве. Резултат чињенице да је све више људи у Србији за монархију су управо овакве акције, осликавање мурала, постављање споменика Карађорђевићима, одавање почасти онима који су поставили темеље модерне српске државе. Све то су прави показатељи да је наш циљ достижан и да Србија крупним корацима корача ка обнови краљевине, јединог природног и правилног уређења за њу.