Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива председника и Владу Србије да упуте протестну ноту француској због скандалозног потеза у протоколу обележавања стогодишњице од завршетка Првог светског рата и стављања криминалца и ратног злочинца Хашима Тачија у први план са шефовима најјачих држава света.

– Французи су данас пљунули у лице Србима. Цео свет зна да је Србија поднела највеће жртве у Великом рату, а Француска нам враћа тако што шиптарском злочинцу и сепаратисти дају почасти стављајући лажну државу Косово заједно с највећим светским силама. Косово није држава, а једина улога у рату косовских Албанаца је била да на препад и из заседе убијају и пљачкају уморне и изгладнеле српске војнике који су се повлачили преко планина и брда Косова и Метохије. Краљевина Србија поднела је највеће жртве у том рату, изгубивши скоро трећину популације. Сваког Француза би требало да буде срамота збот тога, јер су се њихови преци заједно са српским војницима, раме уз раме борили и гинули пробијајући Солунски фронт, који је био пресудан за победу савезника. Србија не сме да прећути брутално и безочно прекрајање историје и понижавање на данашњи дан – поручио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС подсећа на мало познат податак, да је једина застава једне окупиране земље у Великом рату, која није пала у руке противника, била ратна застава Краљевине Србије.

– Французи су на прослави победе у Великом рату нашу свету заставу ставили у ранг са заставом тзв. државе Косово, а њиховог лидера су ставили у ред највећих савезника. То не смемо толерисати зарад наших предака који су поднели огромне жртве за будуће генерације – закључио је Гојковић.