Српска краљевска омладина (СКО), подмладак Покрета обнове Краљевине Србије позива председника Србије, да осим Француског председника Емануела Макрона, позове у посету Србији у исто време и представнике сепаратистичке организације Корзике, која је недавно победила на изборима на том острву, а која већ деценијама тражи оцепљење од Француске.

Предлажемо председнику да буде фер у односу на гест протокола из Париза и укаже им једнако поштовање поводом стогодишњице од победе у Првом светском рату и истакне њихове заставе поред заставе домаћина.

Присуством Хашима Тачија, као представника тзв. државе Косово и то у другом реду на јучерашњем скупу у Паризу, одмах иза лидера сила победница, а много испред представника Србије, Француска је пљунула у лице Србима.

Када се томе дода и да се застава лажне државе Косово данима вијорила поред застава сила победница, па и Србије, увреда и понижење је још веће.

Због свега овога, подмладак ПОКС ће, када француски председник буде долазио у званичну посету Србији организовати перформанс испред Француске амбасаде у којем ће истакнути српску, француску и заставу независне Корзике. Иако је Корзика за Французе далеко мање важна него што је Косово за Србе, покушаћемо на овај начин да објаснимо званичницима Француске какву неправду су учинили Србима који су им били савезници у оба светска рата, признањем независности Косова и понижењима којима смо били изложени јуче у Паризу.

Благовремено ћемо позвати и грађане Србије да се прудруже овом перформансу и понесу са собом слике својих предака који су раме уз раме учествовали са Французима у рату, пробијању Солунског фронта и сламању немачког и аустроугарског агресора. У исто време нудимо Хашиму Тачију или било ком другом Албанцу из Албаније или са Косова и Метохије, награду од 500 еура ако донесе фотографију неког свог претка који је учествовао у рату на страни савезника који су у рату победили.