Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива српску државу, али и цркву, да реагују на ново малтретирање свештеника у косовским манастирима и најаве из Приштине о њиховом протеривању са Косова.

– Шиптарским екстремистима није доста што руше српске светиње, нападају и пљачкају по селима, него сад најављују и протеривање монаха који немају документа њихове лажне државе. То није само кршење Резолуције 1244 Уједињених нација, него и ускраћивање елементарних људских права. Епархија рашко-призренска је већ обавестила ОЕБС о најавама власти у Приштини да ће депортовати наше монахе, а њиховој борби треба званично да се прикључе и државни врх и Српска православна црква – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Међународна заједница која је присутна у јужној српској покрајини не сме да толерише да МУП Косова прописује да су документа Координационе управе за КиМ неважећа. Проблем је шири, јер таква документа немају само свештеници, него и велики део српског живља. Ово је директна и јасна дискриминација нашег народа и најава новог погрома и протеривања Срба са Косова и Метохије.