Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује констатацију Лиге социјалдемократа Војводине, да је у Србији на делу факсификовање историје и да је неоправдано давање толиког значаја стогодишњици од победе у Првом светском рату и присаједињења Војводине Србији.

Такође, и оцену председника те странке Ненада Чанка, да прославе овог јубилеја служе да би се прикрило лоше стање у Војводини и скренула пажња са те теме.

– Нама је јасно да је Ненаду Чанку дан присаједињења Војводине Краљевини Србији један од најцрњих у историји, али мора да разуме да је усамљен у таквим размишљањима и осећањима. Стотине хиљада Срба и других грађана Војводине, пре свега Словена, који су чинили већину те давне 1918. године, Аустроугарску су доживљавале као тамницу народа и у Србији су виделе једину наду и спас. Жао ми је што Чанак не познаје довољно историју, јер би знао да је Српска Војводина у Аустроугарској била једна од најнеразвијенијих области, третирана као периферија чија је једина улога била да послужи као бедем за одбрану од Турака. За разлику од тог времена у Краљевини Југославији, Дунавска бановина, како се тад звала Војводина доживела је највећи економски и културни процват и била најразвијенија област у целој држави. Доласком комуниста, којима се и данас клања Чанак, велики број фабрика је из Војводине пренет у Хрватску и Словенију и полако опада економска моћ наше покрајине, све до данас – истакао је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

Поред свих програмских разлика које постоје између Покрета обнове Краљевине Србије и Лиге социјалдемократа Војводине, постоји ипак једна сличност, а то је да су обе странке за повратак монархије, само што је ПОКС за Карађорђевиће, а ЛСВ за Хабсбурге. Зато нас и не чуди што је ЛСВ тешко пао велики јубилеј, победа у у Првом светском рату, када је срушена Хабсбуршска монархија, а Карађорђевићи присајединили Војводину Србији.