Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) са одушевљењем поздравља одлуку Генералне скупштине Интерпола да се лажној држави Косово не дозволи пријем.

– Ствари се мењају убрзано и шиптарским злочинцима ће ускоро остати једино да демонстративно напуштају седнице међународних институција где им није место. Њиховим пријемом би се директно прекршила Резолуција 1244 Савета Безбедности Уједињених нација, у којој је јасно дефинисано да је Косово саставни део Србије. Квази држава Косово није члан УН, нити је посматрач, a правила Интерпола налажу да без тога чланства нема. Шиптари лобирају и користе новац стечен од криминала да противправно и корупцијом уђу у Интерпол. То, срећом, нису дозволиле државе које поштују међународно право и које су гласале против – изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС и народни посланик.

ПОКС упозорава да злочинци Хашим Тачи, Рамуш Харадинај и Кадри Весељи свакодневно врше притисак да Косово уђе у Интерпол, искључиво из личних пословних интереса. На тај начин покушавају да се заштите, јер су међу највећим трговцима наркотицима у Европи, али и да траже потернице за хиљадама српских војника и полицајаца који су се борили и бранили наш народ од шиптарских терориста на Косову и Метохији.