Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предлаже Влади Србије да уведе контрамере на одлуке тзв. владе лажне државе Косово, којима нам је практично објавила трговински рат.

Ради се о нелегалним одлукама о забрани увоза робе из Србије које не садрже на декларацији ознаку „Република Косово“ и додатној царини од 10 одсто на робу из Србије. Адекватан наш одговор би био да се забрани проток робе из Косова и Метохије кроз Србију и да се прекину разговори између Београда и Приштине, докле год се ове две њихове одлуке не ставе ван снаге.

– Приштина је јасно објавила трговински рат Србији, двема најновијим одлукама у области трговине. Ово је чиста провокација на коју Србија не сме да наседне нити да поспусти, какав год био економски интерес у питању. Ове одлуке показују потпуну немоћ Приштине, јер њихове мере угрожавају Србију колико и лањски снег. Краљевина Србија је изашла као победник у царинском рату са много већом силом, а то је била Аустроугарска, па ће ово за нас бити „мачији кашаљ“ – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС не чуди млака осуда из ЕУ за овакве потезе тзв. Владе Косова, које додатно отежавају разговор између Београда и Приштине, јер је предстаницима држава ЕУ које су признале независност тзв. Косова јасно да Србија то никада неће учинити.