Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) разуме покушај председника да свету представи Србију потпуно другачијом у односу на лажну државу Косово која нам је без икаквог повода објавила трговински рат, али се бојимо да то нема ко да чује у ЕУ, а још мање разуме.

Ако Приштина, на препоруку ЕУ не повуче одлуку у року од 24 часа, онда је јасно да је то учинила уз сагласност својих ментора из земаља ЕУ које су признале незавосност тзв. Косова и САД.

– Ефикаснији одговор Србије на објаву трговинског рата од стране Приштине би био да се потпуно затворе административни прелази између јужне српске  покрајине и Србије за проток робе која нема нашу декларацију и становништва са Косова и Метохије који немају валидан српски пасош и оверену изјаву у српском суду да признају државу Србију као своју. Исто ово треба затражити од Републике Српске јер је и њима објављен трговински рат, чиме би се потпуно одсекла веза друмским саобраћајем шиптарских сепаратиста са светом. Апеловати на разум код шиптарских терориста који се представљају као власт лажне државе Косово, било би исто као молити чопор вукова да не закоље овцу. Србија је добија трговински рат и када га је Аустроугарска једностарно објавила, па ће и овај. Трговински рат нисмо изазвали ми, нити смо га желели, али када нам је већ објављен, морамо у њему учествовати и победити – изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС.