Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од државе да просветни радници буду први којима ће у јавном сектору у Србији бити повећане плате.

– Сеоски учитељ је у време Краљевине Србије имао месечну плату једнаку данашњој од 2.500 евра, а наставници у средњим школама и професори на универзитетима и већу од те. Иако често и данас чујемо како су комунисти увели масовно описмењавање, поглед у резултате пописа и чињенице другачије говоре. Наша земља је за време Краљевине Србије, а затим и Краљевине Југославије направила највећи скок у писмености и то је добар пример како треба улагати у образовање, којим се морамо водити и данас – истакао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да квалитетно образовање тражи квалитетне кадрове, који морају да буду добро плаћени. Образовање је инвестиција у сваком смислу, а они којима поверавамо будућност наше деце морају да буду задовољни и мотивисани. Карађорђевићи су то схватили пре више од 100 година, време је да се угледамо на њих и данас.