Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће поднети Скупштини Србије предлог Закона о Белом двору, који држава најављује још од 2011. године, а никако да се донесе. Предлог закона ће предвидети да се сва имовина, која је противзаконито одузета 1945. године, Карађорђевићима врати у натури, како је и отета, без изузетка.

– Срамотно је да у години када се подижу бројни споменици Краљевима Петру Првом  Ослободиоцу и Александру Првом, због њихових заслуга за ослобођење Рашке области и Косова и Мeтохије од турског ропства и великих победа у балканским и Првом светском рату, у исто време њихови унуци и праунуци, терају да живе као подстанари у сопственој кући. Понуда државе да се потомци Вожда Карађорђа и наших славних краљева „обештете“ са 500 хиљада евра обвезницама у 12 година, за имовину која вреди десетоструко више и која је стицана генерацијама, два века, од Карађорђевог доба до Другог светског рата, је ништа друго него легализација пљачке њихове имовине коју су извршили комунисти 1945. године. Ако се Карађорђевићима дижу споменици и пружа јавна захвалност за све што су учинили за наш народ и државу, онда се њиховим потомцима не узвраћа на овакав начин. То је лицемерно. Неправда се мора исправити, како према њима, тако и према свим другим грађанима којима је комунистичка власт незаконито и противправно одузела приватну имовину и доделила је државној партијској врхушки да је деценијама арчи – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС изражава наду да ће кроз усвајање предложеног закона овај скуштински сазив коначно решити питање које је отворено од 2011. године, на опште задовољство Карађорђевића, али и народа који ужива слободу коју је на челу са њима извојевао у више ратова и делио судбину у добру и у злу, када се прелазила читава Албанија пешке.