Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива полицију да забрани протест који је у Новом Пазару најавила странка Сулејмана Угљанина, јер за циљ има промоцију рушења уставног поретка Србије.

– Док се Србија свим силама бори за очување Косова и Метохије, Угљанин и његова странка подбуњују народ и раде на одвајању Сандџака од Србије. То је директно противуставно деловање и држава мора да реагује. Чиста провокација и доливање уља на ватру је најављени скуп за четвртак на коме су најавили обелезавање 100 година од „окупације Сандџака“. Тако покушавају да ревидирају историју и обезвреде најсветлије дане Србије, када је, за време краљевине она вратила све своје територије и када су краљеви Петар и Александар Карађорђевић окупили наш народ у једну државу. Србија не може и не сме да дозволи нове поделе и сваки сепаратизам треба да се третира као велеиздаја – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС позива грађане Новог Пазара и Рашке области да бојкотују најављени скуп и сачувају јединство и мир, који је свима потребан.