Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава иницијативу Удружења „Новосађани 1989“ да Нови Сад добије историјски спомен-парк посвећен херојима Кошара, младићима који су несебично дали живот за своју отаџбину.

– Предложићемо преко својих одборника у Скупштини Града Новог Сада изградњу спомен-парка, а преко Народне скупштине да до следеће године, када се обележава 20 година од ове битке, по једна улица у свим већим српским градовима понесе име Хероја са Кошара. Младићи који су храбро бранили домовину од бројнијих непријатеља треба да остану у сећању нашег народа – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Битка на Кошарама, за време бомбардовања Србије 1999. године била је борба Давида и Голијата, у којој су српски војници храбро држали одступницу од злочиначке Ослободилачке војске Косова, коју су подржали НАТО авијација и Војска Албаније. Бројно надјачани, успели су да зауставе шиптарске терористе и спрече њихову окупацију Косова и Метохије. Иако са трагичним губицима, ово је светла победа храбрости на понос Србије која то не сме да заборави никада.