Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива грађане Србије да већи значај почну да придају прослави најрадоснијег хришћанског празника – Божића, уместо новогодишњих дочека, који су комунисти наметнули од 1949.године.

Те године је Министарство културе и науке ФНРЈ чак имало званични допис у ком се инсистира да се „појача прослава Нове године код младих, да се сузбије и одврати пажња од светковања божићних празника“.

– Комунисти су званичном одлуком 1949. године покушали да наметну новогодишње прославе уместо Божића, са намером да овај најрадоснији, породични, хришћански празник падне у заборав. Срећом нису потпуно успели у томе, јер се Божић одржао, али ни близу како се некад славио, када су деца добијала поклоне и цела породица била на окупу и веселила се. Позивам наш народ да Божић добије место које му је припадало у нашем друштву у време краљевине и да прославама и радошћу засени новогодишње дочеке – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС свим нашим суграђанима жели срећан и благословен Божић, уз традиционални хришћански поздрав Мир божији, Христос се роди!