Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) пружа пуну подршку иницијативи за оснивање музеја генерала Драгољуба Драже Михаиловића. Најоштрије осуђујемо преостале комунисте у СУБНОР-у који се тој идеји противе и желе да се наставе поделе у нашем народу.

– Подсећамо необавештени СУБНОР, који још увек живи у 1945. години, да је Дража Михаиловић рехабилитован 2015. и донет је Закон о изједначавању права четника и партизана. Време је да коначно схвате да је рат готов и да не могу вечно да живе на рачун државе и унуци, праунуци, чукунунуци партизана, као што не треба ни потомци четника да буду на грбачи друштва. Иако хоће да нас и даље деле, ми стављамо тачку на поделе јер народ мора да зна истину о оба антифашистичка покрета. Дражин музеј ће бити попуњен личним предметима и документима које је сачувао народ од заборава и полувековне комунистичке пропаганде. Никада више нећемо допустити да наша деца буду жртве комунистичких лажи, него ћемо инсистирати да уче истину, ослобођену од идеолошких стега које су трајале од Другог светског рата до данас. Србија неће поново поклекнути под притисцима наследника комунистичких генерала који су после Другог светског рата, када су се нелегално и насилно дограбили власти, дивљачки побили целокупну српску друштвену елиту, интелектуалце, монархисте и предузетнике, све који нису подржавали нови тоталитарни режим. Не прихватамо њихове тврдње да су Срби и Хрвати имали једнаку улогу у Другом светском рату, јер су имали један фашистички и један антифашистички покрет. Срби нису подржавали нацисте, него су имали два антифашистичка покрета – Југословенску војску у отаџбини генерала Драгољуба Драже Михаиловића која је прва покренула устанак против окупатора и партизански покрет, који је са устанком кренуо тек након напада Немачке на Совјетски савез, јер је то била њихова отаџбина, а не Краљевина Југославија – поручио је потпредседник ПОКС и унук славног генерала Војислав Михаиловић.

Истина је као вода, увек нађе пут и данас свако дете зна да је Дража Михаиловић, кога наследници комуниста и даље називају издајником и квислингом, добио бројна одликовања од савезника. Међу њима су одликовања америчког председника Харија Трумана из 1948. и француског председника Шарла Де Гола из 1943. године. Данас сви знају да су Немци током рата излепили целу Србију потерницама на којима су биле слике Драже Михаиловића и Јосипа Броза Тита и награда од 100.000 рајхсмарака у злату за оног ко их убије. Најочигледнији је пример фалсификовања историје, то што је више од пола века скриван од народа део потернице на којем је слика Драже Михаиловића, која је одсечена, а остављена је само Титова слика. Читав свет зна да је савезничка штампа током целог рата писала о борбама четника против окупатора и ослобађању нпр. Лознице, као прве савезничке победе 1941. године. Овде није реч о ревизији историје, како неки истичу, него о томе да су се стекли услови да истина коначно угледа светлост дана, после више од пола века таме. Свидело се некоме или не, то је процес који више нико неће моћи зауставити.