Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упозорава на тортуру коју проживљавају жене запослене код приватних предузетника.

Запослене жене константно су изложене стресу, мобингу, раде непријављено, или имају забрану одласка на породиљско боловање под претњом отказом.

– У Скупштини Србије ћу поднети предлог закона о заштити жена који ће подразумевати између осталог и забрану добијања отказа током трудноће, као и очувања радног односа и након трудноће, ако је на одређено време. Податак да стопа запослености жена износи свега 39 одсто у Србији, најбоље нам говори о положају жена у српском друштву. Свим политичарима су пуна уста равноправности полова и заштите жена од дискриминације, нарочито у предизборној кампањи, а када треба нешто конкретно урадити да се то промени, настане тајац. Од срећне и задовољне жене зависи и срећна и задовољна породица, а самим тим и целокупно друштво, јер је породица темељ здравог друштва – истакао је народни посланик, Жика Гојковић, председник ПОКС.

ПОКС подсећа да су права жена, родна равноправност и насиље над женама, теме са којима се готово свакодневно сусрећемо, али да без доношења системских закона, све ове теме остају у домену расправе без конкретних резултата.