Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља петицију покренуту у Италији за поништење одлуке о признавању независности Косова и позива остале земље, чланице Европске уније, да следе њихов пример.

– Европа се мења и то је све јасније из дана у дан. Околности се мењају и јача утицај Русије и Кине, а на пролеће нас очекују и избори за Европски парламент, на којима ће убедљиву победу, по свим истраживањима, однети десничарске странке. Убрзаним стварањем нове равнотеже моћи у свету, створиће се и услови за поштовање међународног права, а не права силе као што је данас случај. Србија ће сачувати Косово, а онда ћемо моћи, са другачије позиције, да наставимо и преговоре за чланство у Европској унији – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Потписи се прикупљају у градовима широм Италије и преко друштвених мрежа, а подршка грађана расте из минута у минут упркос бројним претњама. Италија је одлуку о признању донела без парламентарне расправе и икаквог учешћа већине, опозиције и преиспитивања воље грађана. Очекујемо да ће та држава повући признање, а да ће исто учинити и већина осталих чланица ЕУ.