Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) апелује на Србе да не приступају војсци тзв. Косова коју шиптарска власт покушава да формира, противно међународном праву.

– На данашњи дан пре 102 године почео је Топлички устанак, јер су Србе покушали да мобилишу у окупаторску бугарску војску. То је био једини устанак у некој окупираној држави током Првог светског рата. Као што су наши јунаци тада бојкотовали регрутацију, тако и данас Срби немају шта да траже у терористичкој организацији која се формира да би ратовала против Србије. Рамуш Харадинај очајнички покушава да оправда легализовање својих паравојних формација, јавно поручујући да се Срби пријављују у косовску војску, али званични подаци говоре да су се од 5.000 људи пријавила само двојица грађана српске националности. Србија има једну државу и једну војску и наш народ на Косову то најбоље зна – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа оне који желе да унесу раздор међу наш народ да Србе окупатори никада нису, нити ће убедити да масовно признају њихову владавину, кроз пријављивање у војску непостојеће државе.