Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) поздравља потез Краљевине Шпаније, која је одбила да истакне обележја и интонира химну такозване државе Косово.

– Чињеница је да више од три четвртине људи на свету живи у земљама које нису признале лажну државу Косово. До сада је већ 13 земаља повукло признање, а број се повећава из дана у дан. Од 10 најмногољуднијих земаља на свету, чак 7 не признаје Косово као државу. Међународна политика се увелико мења, па Србија нема потребе да жури у решавању косовског питања. Највеће силе, Кина и Русија, водеће су у заштити интереса Србије, односно међународног права, а очекује се после мајских избора у Европи да ће и многе државе ЕУ следити њихов пример – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

Међу првима, истински савезник Србије је и Краљевина Шпанија. Да се међународна политика према статусу јужне српске покрајине мења показала је ових дана и Италија, у којој је покренута широка иницијатива да се повуче признање Косова, коју подржавају стотине хиљада људи и која ће ускоро постати реалност.