Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива западне земље да прихвате реалност да Срби кроз историју никада нису прихватали реалност, па неће ни сада.

– Дипломате САД, Британије и Француске редовно позивају Србију да „прихвати реалност да Косово није у Србији“ и да призна лажну државу насталу на њеној територији. Исте ове државе нису позивале Краљевину Србију да прихвати реалност 1914. и Краљевину Југославију 1941. године и да се не бори против далеко надмоћнијег непријатеља. Напротив, тада су позивале Србију да буде нереална и уђе у рат за који се знало да ће изгубити. Поносни треба да будемо што нисмо прихватили реалност, него били на исправној страни историје, која нас је скупо коштала, али смо изашли из свега као победници и чиста образа. Хвала Богу што данас, такође, „не прихватамо реалност“ јер ћемо колико год то данас деловало немогуће, изаћи као победници, као што су и наши преци – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС позива своје савезнике из оба светска рата да прихвате реалност да се Срби нису променили од тада и да доносе исте „нереалне“ одлуке као некада.