Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива државни врх да бившу државну секретарку САД Мадлен Олбрајт, уколико не плати порез на добит Србији за зараду од продаје косовског Телекома, стави на потерницу ради хапшења за утају пореза.

– После 20 година свима је сада јасно зашто су САД бомбардовале Србију, када видимо како су се највећи заговорници убијања Срба и окупације наше земље листом обогатили. Док је Олбрајтова позивала на бомбардовање и занемаривала убијање невиних цивила, међу којима су и жене и деца, лидери ОВК су били задужени да организују продају телефонске компаније „Ипко“ њеној приватној фирми која ју је касније продала „Телекому Словенија“. Пословни „успех“ Мадлен Олбрајт није једини, ту је и генерал Весли Кларк, који је са шиптарским терористима на челу тзв. Косова договорио експлоатацију рудног богатства Србије за своју приватну компанију која ће зарадити од тога десетине милиона евра. На челу конзорцијума за изградњу инфраструктуре и путева на Косову је бивши заменик шефа УНМИК-а, такође Американац, Џон Кови. Србе су жигосали и назвали терористима и убицама, а на рачун српских жртава су се обогатили – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Укључивање Русије у преговоре о Косову и Метохији и лобирање за подршку код других међународних савезника наше земље, са овим аргументима, Србија мора да искористи као прекретницу у преговорима о статусу своје јужне покрајине и тако направи заокрет у међународној политици у своју корист.