Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осуђује скандалозне провокације Албанаца који су на годишњицу бомбардовања Србије, Новог Сада и страдања српског народа 1999. године, на сред Варадинског моста у Новом Саду раширили албанску заставу.

– Шиптари, који су се на дан жалости за цео српски народ окупили на Варадинском мосту на ком је у бомбардовању страдао младић Олег Насов и уз смех позирала са раширеном албанском заставом треба да плате за тај чин. У току бомбардовања Србије у Новом Саду су срушени сви мостови, Варадински, Мост слободе и Жежељев мост, том приликом начињена је огромна штета која ни до данас није санирана. Овакве ствари морају бити оштро санкционисане – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

За ПОКС је недопустиво да неко не поштује успомене на жртве рата и страдање једног народа, већ им се отворено подсмева на скандалозан начин. Немогуће је да албански младићи нису знали да је у Србији годишњица од 20 година бомбардовања проузрокованог проблемима са њиховом етничком заједницом и сукобима на Косову и Метохији.